univerzální vařič Sous-vide s luxusním nerezovým tělem • přesná regulace teploty (max. rozdíl 1 °C) • šetrná tepelná úprava pro zachování důležitých nutričních vlastností • objem 6 litrů • časovač •...
univerzální vařič Sous-vide s luxusním nerezovým tělem • přesná regulace teploty (max. rozdíl 1 °C) • šetrná tepelná úprava pro zachování důležitých nutričních vlastností • objem 6 litrů • časovač • teflonová úprava vnitřní vany • možnost mytí v myčce na nádobí • příkon 500 W • rozměry: 23 × 29 × 37,5 cm • hmotnost: 3,6 kg
Univerzální vařič od německé společnosti Steba, který nadchne kvalitním zpracováním (jeho tělo je z luxusního nerezu) a možností vařit maximálně zdravě. Soustředí se totiž na vaření pomocí metody Sous-Vide, což znamená přípravu potravin ve vakuu. Jde o technologii nízkoteplotního vaření/ohřívání, kdy jsou díky přípravě ve vakuovém sáčku zachovány důležité nutriční vlastnosti potravin.
Mezi další výrazné výhody přístroje patří snadné čištění – lze jej mýt v myčce na nádobí či maximálně přesná regulace teploty (max. rozdíl 1 °C), díky čemuž je možnost převaření naprosto minimální. Celkový objem spotřebiče přitom činí 6 litrů, takže není problém připravit i větší porce.
Sous-Vide je technologie přípravy pokrmu ve vzduchotěsném umělohmotném obalu, jenž je umístěn ve vodní lázni, kde je teplota nejčastěji udržována mezi 55 až 60 °C. Metoda se přitom hodí pro přípravu potravin, jako jsou ryby, zelenina, maso nebo ovoce. Taková příprava pokrmů přitom zpravidla trvá několik hodin (až 72 hodin) v závislosti na velikosti a typu potravin.
Cílem přípravy pokrmů pomocí metody Sous-Vide je přitom zachování důležitých nutričních vlastností a pravé vůně potravin. Takto připravované suroviny jsou totiž šťavnatější a jejich chuť a aroma intenzivnější. I proto tuto metodu používá mnoho světových šéfkuchařů.
Dokumentace k tomuto produktu | |
---|---|
SV1 | Zobrazit / (1.13 MB) |
Uvedené recenze jsou ověřené a jsou nezávislým názorem našich zákazníků, kteří si toto zboží zakoupili.
Hodnotilo 2 uživatelů