Saute pomalý hrnec 4,7 l s vyjímatelnou ETC kameninovou nádobou s keramickou poklicí
Pomalý hrnec je elektrický hrnec s vnitřní kameninovou nádobou, ve které se pokrmy připravují.
Specifikace:
* základní jednotka s topením
* vyjímatelná ETC kameninová nádoba s keramickou poklicí
* kameninovou nádobu lze použít i samostatně pro vaření na všech typech sporáků a na pečení v klasické i mikrovlnné troubě
* kameninovou nádobu a poklici lze uložit do chladničky nebo mrazáku
* kameninovou nádobu a poklici lze mýt v myčce nádobí
* přepínač výkonu - 3 stupně (2 stupně vaření, 1 stupeň ohřívání)
* Technické parametry:
* rozměry průměr x v (mm) 260 x 255
* objem (l) 4,25
* hmotnost (kg) 4,9
* počet porcí jídla 5
* příkon max. (W) 195
* barva černá + nerez
Na vaření i ohřívání
Bionaire SC7500-050 je elektrický pomalý hrnec
s vnitřní vyjímatelnou kameninovou nádobou a keramickou poklicí. Celkový objem hrnce je 4,7 litru a můžete v něm tak připravit až pět porcí. Podle požadavku na výkon vaření můžete pomocí přepínače nastavit
jeden ze 3 stupňů. V hrnci můžete nastavit také režim zachování stejné teploty a
udržovat tak stálou teplotu pokrmu. Tuto funkci oceníte
například při rautech na oslavách, ale také pokud máte doma věčné opozdilce, kteří zásadně nechodí k jídlu včas.
Kouzlo pomalého vaření
Pomalé vaření je v současné době aktuální trend v přípravě pokrmů. Pokrmy se při pomalém vaření připravují
téměř bez tuku, s minimálním množstvím soli a koření a díky dlouhému vaření se do nich dostávají nové chutě a zachovávají si šťavnatost. Vaření v pomalém hrnci zajisté ocení také lidé, kteří jsou nuceni k dodržování nejrůznějších typů diet. Stejně tak se stane skvělým pomocníkem v kuchyni pro všechny vytížené muže i ženy, kteří si chtějí
připravit pokrmy s bohatou chutí.
Jak se vaří pomalu?
Výhodou dlouhého vaření při nízkých teplotách je
velmi nízká spotřeba energie a úspora času. Veškeré suroviny k přípravě pokrmu stačí pouze vložit do hrnce, promíchat a přikrýt keramickou poklicí. Poté jen nastavíte stupeň vaření, které trvá
asi 8 hodin při I. stupni a 4,5 hodiny při II. stupni. V průběhu vaření nemusíte jídlo kontrolovat a pomíchávat jako u klasického vaření a můžete se věnovat naplno jiné aktivitě, zatímco se pokrm vaří. Pokrm se nepřipálí ani se z něj
neodpařuje tekutina. Vaří se velmi pozvolna, a přitom jsou zajištěny dostatečné teploty tak, aby bylo výsledné jídlo dostatečně tepelně ošetřené a zdravotně nezávadné.
Co dokáže kromě vaření
Vnitřní vyjímatelná kameninová nádoba umožňuje vaření na všech typech sporáků.
Můžete v ní také péct, a to jak v klasické,
tak i mikrovlnné troubě. Výhodou možnosti vyjmutí je také snadné uložení do chladničky případně mrazáku bez nutnosti přendávání do jiné nádoby v případě, že jste uvařili větší počet porcí a chcete je uchovat. Kameninová nádoba umožňuje také servírování pokrmů, které dokáže uchovat dlouhodobě teplé.
Vnitřní kameninovou nádobu stejně tak jako keramickou poklici je
možné mýt v myčce nádobí, aby vám ušetřili ještě více sil a času. Pokud nevlastníte myčku, je samozřejmě možné hrnec
umýt běžnými prostředky na umývání nádobí. V případě silného znečištění je vhodné hrnec nejprve odmočit, případně se připečené části pokrmu odstraní gumovou špachtlí, aby nedošlo k poškození povrchu hrnce.
Obrázky produktů jsou pouze informativního charakteru.