Vestavná trouba v energetické třídě A, speciální smalt trouby ECE
Elegantní design s bezpečnými dvířky
Nerezové provedení vestavěné trouby Mora VT 201 MX bude slušet každé moderní kuchyni. Jednoduché provedení bez designových výstřelků se jen tak „neokouká“ a poslouží mnoho let.
67litrový objem trouby vyhoví i početným rodinám, upečete v ní bez problémů opravdu velké porce pokrmů. V troubě je možné péct až na třech mřížkách současně. Speciálně zaoblený tvar vnitřního prostoru je uzpůsoben tak, aby docházelo k
lepšímu proudění horkého vzduchu a rovnoměrnějšímu propékání jídel i pečiva.
5 funkcí pro každodenní pečení
Spuštěním horního topného tělesa budete na potraviny působit teplem pouze z vrchní strany, což je ideální program pro dosažení většího propečení z vrchní strany, křupavé kůrky a gratinování.
Kombinace horního a spodního topného tělesa je nejčastěji používaná funkce pro rovnoměrné ohřívání a pečení. Teplota působí ze všech stran stejně. Ideální umístění plechu je v jedné výšce – přesně ve středu.
Program elektrického grilu spouští současně horní a infra topné těleso grilu, které je umístěno na horní straně trouby. Přídavné teplo z horní topné jednotky zvyšuje intenzitu grilování a celý prostor trouby více zahřívá.
Malý gril horní topné těleso nevyužívá, do provozu uvádí pouze infra gril vhodný pro pečení menších kousků masa a zeleniny.
Spodní topné těleso zajišťuje propékání pokrmů z jejich spodní strany. Tento režim se hodí vždy, když potřebujete dobře propéct vlhké pečivo obsahující ovocnou náplň. Program používejte také pro spuštění funkce
Aqua clean pro čištění trouby.
Jak troubu správně udržovat?
Po každém použití se doporučuje již vychladlou troubu znovu spustit
v režimu Aqua Clean a teplotu nastavit na 70 °C. Do spodní drážky vložíte pekáč, nalijte 0,6 l vody a přibližně po půl hodině se nečistoty a zbytky jídel změkčí.
Smaltovaný povrch pak stačí setřít vlhkým hadříkem. Čisticí prostředky pro údržbu trouby používejte pouze v extrémních případech, kdy je špína silně zažraná.
Zavařování v troubě? Ano, je to možné!
Pro zavařování používejte program horního i spodního ohřevu, teplotu nastavte v závislosti na obsahu, obvykle na 80–90 °C. Pochoutky, které chcete sterilovat, si připravte obvyklým způsobem nejlépe do stejně velkých sklenic. Ideální jsou zavařovací sklenice s klipem s přírodním kaučukovým těsněním – právě ty nejlépe těsní a zaručují
nejdelší trvanlivost potravin. Sklenice postavte do hlubokého pekáče tak, aby se nedotýkaly, nalijte přibližně litr vody a pekáč umístěte do spodní drážky. Dobu pečení přizpůsobte doporučeným časům pro zavařování v klasickém hrnci.
Obrázky produktů jsou pouze informativního charakteru.