Sous-vide vařič • kapacita: 6 l •provedení: nerez ocel • vyjímatelná, nepřilnavá nádoba • výkon: 550 W • 24h časovač • ovládání teploty mezi 40-99 °C • metoda vaření bez tuku • LED displej • snadné...
Sous-vide vařič • kapacita: 6 l •provedení: nerez ocel • vyjímatelná, nepřilnavá nádoba • výkon: 550 W • 24h časovač • ovládání teploty mezi 40-99 °C • metoda vaření bez tuku • LED displej • snadné čištění
Severin Sous – vide je elektrický hrnec z broušené oceli o objemu 6 litrů, který je určen pro přípravu pokrmů technikou sous – vide. Tato technika spočívá v dlouhodobé přípravě pokrmu při nízkých teplotách, pokrmy se takto vaří i několik hodin. Díky tomuto postupu si výsledný pokrm uchová lépe svoji chuť, texturu a bude šťavnatý. Technikou sous -vide je možné připravovat jak maso, tak i zeleninu nebo třeba brambory. Potraviny, které chcete dát vařit, nejprve vložíte společně s kořením nebo bylinkami do vakuových sáčků. Sáčky se následně vloží do hrnce naplněného vodou a nastaví se požadovaná teplota vaření. Přístroj zajistí, že po celou dobu vaření bude zajištěna nastavená teplota.
Hrnec je tvořen praktickou vyjímatelnou nádobou s nepřilnavým povrchem, takže se na její stěny nepřichycují kousky pokrmu během jeho přípravy ani se nepřipalují. Díky nepřilnavosti vnitřního povrchu hrnce je možné vařit téměř bez přídavku oleje. Elektrický hrnec Severin umožňuje velmi šetrný způsob vaření, který zachovává nejen vysoký obsah vitaminů a dalších esenciálních živin, ale také přirozenou chuť potravin.
Podle potřeby si můžete libovolně nastavit teplotu vaření v rozmezí 40 – 99 °C. Výhodou tohoto hrnce je dokonalé udržování nastavené teploty s maximální odchylkou 1 °C. Podle druhu připravovaného pokrmu si jednoduše nastavíte požadovanou teplotu a čas vaření. Doporučené kombinace teploty a času pro různé druhy pokrmů jsou přehledně popsány v přiloženém návodu pro obsluhu přístroje, takže bude vždy zajištěna dokonalá výsledná chuť. O nastavených parametrech vás bude přehledně informovat LED displej.
Dokumentace k tomuto produktu | |
---|---|
SV 2447 | Zobrazit / (244.5 kB) |
Uvedené recenze jsou ověřené a jsou nezávislým názorem našich zákazníků, kteří si toto zboží zakoupili.
Hodnotilo 3 uživatelů
Jako velký problém vidím velice nepřesné udržování nastavené teploty. Což u přípravy potravin metodou sous vide je věc důležitá. Po 2 hodinách ohřevu vody a indikaci dosažení nastavené teploty, byl rozdíl cca -10°C. Po 12 hodinách vaření byl rozdíl od nastavené teploty +6°C. V návodu byly deklarovány +3°C při nastavené teplotě nad 70°C. Přednost hrnce vidím ve vyjimatelné varné nádobě.
Chybí český návod a také chybí třeba recepty na jídla bez vakuových sáčků